Tesla tror, denne bil bliver verdens mest solgte


Teslas armbevægelser er ikke ligefrem små. I hvert fald ikke når det kommer til den mellemstore SUV, Model Y.

Hvis det står til Tesla kommer ud til at se mange Model Y på vejene. Som i rigtig mange. Faktisk tror Elon Musk og Co. på, at bilen ikke bare bliver Teslas bedst sælgende nogensinde. Det bliver verdens mest solgte bil.

Som det er nu, er der et godt stykke op til titlen som verdens mest solgte bil. Den tilhører Toyota Corolla som siden produktionsstarten i 1966 er solgt i mere end 47 millioner eksemplarer.

Alligevel tror Tesla nu nok på, at Model Y skal nå deropad. Og faktisk sker det allerede i år. Altså hvis man ser på, hvor meget Tesla tjener pr. bil. Og næste år vil Model Y være den bedst sælgende bil i verden. Det fortalte Elon Musk mærkets aktionærer, da der for nylig var indkaldt til det årlige aktionærmøde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Omvendt skal Tesla, selvom amerikanerne har fart på, virkelig rubbe neglene for at nå den ikoniske Toyota-model. Toyota solgte 1,1 millioner Corollaer sidste år. Til sammenligning solgte Tesla lige under én million biler i alt i samme periode. Herhjemme koster Model Y fra 550.000 kr., når afgiften er betalt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk