Tesla taberdømt: Skal betale hel bil i erstatning


En domstol i Munchen har dømt Tesla til at hoste op med hele købesummen for en Tesla Model X.

Virker Tesla autopilot-funktion efter hensigten? Det spørgsmål har en domstol i den tyske by München fornyelig taget stilling til. Og beslutningen faldt ikke ligefrem ud til Teslas fordel.

I stedet skal en tysk Model X-ejer have alle de penge, han i sin tid gav for sin Model X, tilbage. Det løber op i 112.000 euro svarende til 833.000 kroner. Retten fandt, at autopilot-systemet ikke genkender veje, som på grund af vejarbejde snævrer ind. Desuden fik systemet også bilen til at bremse unødigt, skriver Der Spiegel. Noget der også hyppigt er berettet om i Teslas hjemland, USA, på det seneste.

Retten afgjorde, at de samlede forhold gjorde Tesla’en til en “massiv fare” på vejen, og at systemet kunne føre til påkørsler bagfra. Især i indre byområder med tæt trafik. Teslas advokater hævder derimod, at autopilot-funktionen slet ikke er lavet eller udtænkt til bytrafik.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men den forklaring gav retten altså ikke meget for. I stedet blev det noteret, at Tesla-ejere kan være udsat for fare, hvis de manuelt skal stå autopiloten fra på både motorvej, landevej og i byzoner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk