Tesla sagsøgt – beskyldes for racisme


Det er ikke første gang, folk i Teslas egne rækker klager over racisme på arbejdspladsen. Og nu er det angiveligt sket igen. 

Tilbage i oktober kunne vi her på Boosted fortælle, at Tesla blev dømt til at betale 137 millioner dollars i erstatning til en tidligere ansat. Det svarer til 878 millioner danske kroner.

Og nu hænger endnu et million-stort søgsmål over hovedet på den amerikanske bilproducent. Denne gang beskylder fire ansatte på mærkets fabrik i Californien arbejdspladsen for racisme. Det skriver Reuters.

De fire ansatte hævder blandt andet, at de diskrimineres i forhold til løn- og arbejdsvilkår. Ligesom de føler sig udsat for racistisk sprogbrug. Tesla har allerede for et par uger siden udtalt sig om sagen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Herfra lød meldingen, at man forventede, at søgsmålet ville komme. I en kommentar siger Tesla følgende:

– Tesla er stærkt imod alle former for diskrimination og chikane og har et dedikeret hold for medarbejderrelationer, som forholder sig til og svarer på alle anklager.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk