Tesla ramt af forbud – “Det må de ikke sige”

Foto: Tesla PR

Et nyt år betyder nye regler. Også i trafikken. Den nye regel gælder dog ikke kun Tesla.

Med 2023 lige om hjørnet skal bilister – og bilindustrien i det hele taget – verden over vende sig til nye regler. I Californien er man klar med et nyt forbud rettet mod bilproducenter, der hævder at have selvkørende biler på programmet.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det nye forbud betyder, at mærker som Tesla ikke længere må markedsføre mærkets biler som ‘fuldt ud selvkørende’. Det nye forbud gælder dog enhver bilproducent som benytter sig af det, der i virkeligheden kun er semi-automatisk assistentsystemer.

Bilforhandlerne i staten må fra 1. januar – altså allerede på søndag – ikke længere påstå, at biler er selvkørende. Det nye forbud pålægger også bilproducenterne at gøre mere ud af, at beskrive hvad deres systemerne i deres biler ikke kan.

Den nye lov har dog allerede ført til ændringer eksempelvis hos Tesla. På mærkets amerikanske hjemmeside står der nu, at ‘self-driving’-systemet kræver førerens indblanding, og at bilen ikke kan køre selv. Det skriver The Independent.

Reklameblok:Påstanden om vildledende markedsføring har forfulgt Tesla i årevis. Og det bidrager kun til forvirringen, at bilproducenterne hver især bruger forskellige navne for lignende systemer. Som bilist er det da heller ikke altid lige til at gennemskue, hvad der er hvad i nye biler. Nye biler som vel at mærke bliver stadigt mere avanceret maskineri.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk