Tesla Model 3 præsenteret – så mange har allerede bestilt en


Nærmest elektrisk af energi præsenterede CEO Elon Musk i nat sin nye baby – den mindste model i Teslas program – Model 3.

Og det er noget amerikanerne kan lide – faktisk så meget at der var lige så meget hype om bilens præmiere, som når Apple lancerer en ny telefon. Godtfolk og firstmovers overnattede i dagevis ude foran lokale forhandlere for at være blandt de første, der fik et glimt af den lille ny.

boosted_nytbanner-600x116

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Et greb i lommen.. eller?
Det var dog ikke bare øjne, som amerikanere havde med ind i de mange Tesla Stores til præmieren i nat dansk tid – mange havde fundet både pengepung og ordreseddel frem for at sikre sig ét af de første eksemplarer fra samlebåndet. Alt i alt har 133,000 personer lagt hver i sær 35,000 dollars, bilens fulde pris, allerede nu blot for at få lov til at vente et år på leveringen af deres nye ellert.
Over there bliver Model 3 den billigste bil i modelprogrammet. Det vil også være gældende herhjemme. Men de ca. 230.000 danske kroner, som bilen vil koste efter amerikanske forhold, kan danskerne vist godt glemme. Også selvom der stadig ikke er afgifter på el-biler med danske nummerplader endnu.

Hva’ kan den?
Sydafrikanske Musk lover, at Model 3 vil have en rækkevide på minimum 300 km, mens der vil kunne tilkøbes en større batteripakke, når man bestiller sin bil, så rækkeviden når 500 kilometer. Bilen kan, ligesom Model S, bestilles med enten to-eller firehjulstræk. 0-100 km/t vil være overstået på under fire sekunder, kom det frem under præsentationen.

Se bilen i galleriet herunder. Det virker liiidt som om, at designerne har haft en Porsche Panamera holdende i studiet, da de tegnede Model 3 – eller hvad?

Se vores reklamer:


 

 

Reklame:
Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk