Tesla-kunde: “Jeg har ventet siden 2018”

Tålmodigheden er for alvor sat på prøve hos en Tesla-kunde, der har ventet på aktiveringen af nogle solceller som for længst er sat op.


Tesla laver meget andet end at bygge biler i et rasende tempo. Blandt andet solceller. En af Tesla SolarCitys kunder er Ben Kulia. Han fik lagt solceller på taget af sit hus på Hawaii i 2018.

Men til lokale medier fortæller husejeren, at der absolut intet sket siden. Jo, solcellerne er der. Men de laver ikke strøm. Tesla har nemlig ikke tændt for anlægget. Ben Kulia siger selv, at han har brugt omkring 50.000 dollars, svarende til små 400.00 danske kr., på anlægget.

Problemet? Der mangler én tilladelse, før Ben Kulia må bruge sine solceller. Den har Tesla tilsyneladende ikke hostet op med, selvom byrådet i byen Manoa, hvor Ben Kulia bor, har spurgt Tesla efter den siden 2019.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det sker intet i årevis
Tesla har lige siden 2018 holdt Ben Kulia hen, med at man ‘arbejder på det’. Men i år stoppede kommunikationen fra Teslas side angiveligt helt. Lige siden er Ben Kulias henvendelser strandet hos et centralt callcenter.

– Anlægget forgår bare. Solceller mister deres effekt over tid, og jeg har ikke midlerne til at trække Tesla i retten, udtaler han.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


En talsmand for Hawaii Solar Energy Association, som sørger for energi til borgerne på øen, beklager situationen. Selskabet siger, at ‘det er unormalt, at det tager så lang tid’. Men at det hele også skal ses i lyset af generelle forsyningsproblemer. Af samme grund kan det tage år før solcellerne bliver tændt.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk