Verdens vigtigste og absolut største bilmarked er det i Kina. Men her er salget kollapset for Tesla i løbet af februar. Faktisk er det skrumpet med 50 procent.
På det kinesiske marked er Tesla gået markant tilbage. Faktisk går det amerikanske mærke næsten 50 procent tilbage.
Ifølge tal fra brancheorganisationen China Passenger Car Association leverede Tesla 30.688 biler i Kina i februar.
Det skriver Reuters.
Det tal kan veksles til et fald på 49,2 procent sammenlignet med samme periode året før. Faldet er ikke enestående. For også herhjemme er mærket gået kraftigt tilbage.
Faktisk kan lignende tendenser spores i Europa. Især i Danmark, hvor Tesla har registreret et fald i salget på 58 procent i februar, hvor det blev til ‘bare’ 508 nye biler på vejene.
Tesla kollapser faktisk endnu mere i Danmark
Til sammenligning lykkedes det Volkswagen at sælge 747 ID.4, mens ID.3 tager andenpladsen med 489 salg. Tredjepladsen er ovenikøbet endnu et VAG-produkt – nemlig Skoda Enyaq med 460 nye biler.
I et forsøg på at imødegå den faldende efterspørgsel satser Tesla nu på et nyt design af Model Y. Håbet er, at faceliftet kan genvinde den tabte del af markedet.
Noget tyder dog på, at efterspørgslen på den nye model ikke er overvældende.
Omvendt skrev kinesiske medier, at Tesla havde solgt 50.000 biler alene i Kina bare fem dage efter præsentationen af netop den nye Model Y. Læs mere om det her.
Herhjemme skal vi ikke regne med at se bunker af den nye Model Y lige foreløbig. Tesla i Danmark anslår selv, at de første biler kan leveres mellem maj og juni.
Samme leveringstid oplyser mærket i både Norge og Sverige. Kan man ikke vente så længe, slår mærket omvendt huller i prisen for at tømme ud i lagerne af det, der nu er den gamle Model Y.
Omvendt har især nordmændene et bud på, hvorfor Tesla går tilbage i et land, der ellers er så pjattet med elbiler, at de fjerner momsen på dem.
– Jeg tror, det er en kombination af, at nogle mennesker har et negativt indtryk af Musk, og at en Tesla ikke længere er et markant bedre køb end andre elbiler, skriver Robert Næss.
Han er investeringsdirektør i Nordea, og har sagt ovenstående i en kommentar til norsk TV2.
Og der kan være noget om det, hvis man spørger rundt omkring i Danmark også. I hvert fald ser man hos FDM ‘tendenser’.
– Mange begynder med at sige: ‘Jeg vil gerne købe en elbil, men jeg vil ikke have, at det er en Tesla,’ siger bilklubbens forbruger-økonom Ilyas Dogru til Reuters.
Om den holdning hos forbrugerne blot er midlertidig, nu hvor Elon Musk er meget i medierne, må tiden vise.
Læs flere artikler efter annoncerne: