Tesla kalder det ‘en sejr’, at man ikke nåede produktionsmålet


Nogen vil sige, at det gik godt for Tesla i 2020. Også selvom de – og resten af verden – måtte slås mod coronapandemien.

For den amerikanske elbilfabriks vedkommende fik man påbegyndt byggeriet af to nye fabrikker i hhv. Tyskland og Texas. Ligesom man fik gang i produktionen af den let hævede Tesla Model Y, mens Tesla Model 3 fortsat er deres største salgstrick.

Det har tilsyneladende fået aktiemarkedet til at tro på projektet. Den nuværende kurs har gjort Tesla til verdens mest værdifulde bilproducent og topchef Elon Musk til verdens tredjerigste mand.

Ikke dårligt.Alligevel nåede Tesla ikke målet om 500.000 producerede biler i 2020. Man var dog med 499.450 biler dog virkelig tæt på. Men tæt på er som bekendt også virkelig langt fra.

Selvom man lukkede dele af produktionen på fabrikken i Freemount USA, formåede Tesla dog at producere 180.000 biler i december sidste år. En rekord for amerikanerne.

Teslas samlede antal producerede biler er bare ikke i nærheden af de store bilproducenter som VW, Mercedes og Ford, der også investerer i elektrificering af deres nuværende og kommende modelprogrammer.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk