Tesla i ’tilkalde’-tilstand smadrer ind i privatfly til 14 mio kr.


Der er godt nok ikke noget lyd på klippet herunder. Men bare tanken om det, får det hele til at lyde dyrt.

En Tesla er dyr. Både med og uden dansk afgift. Et privatfly er på alle måder bare endnu dyrere. Og lige her er der tilsyneladende gået noget galt. Noget af det som bare ikke må ske.

En Redditbruger har delt en Tesla Model Y i det såkaldte ‘summon’-mode. Indstillingen gør, at man som Tesla-ejer kan kalde sin bil til sig. Også uden at være i bilens umiddelbare nærheden.

Men tilsyneladende tager indstillingen ikke højde for, når der står noget i vejen. Som eksempelvis en Cirrus Vision Jet. Sådan en får privatflyver får du ikke for under 2 millioner dollars. Det svarer til 14 millioner danske kroner plus det løse. Værdien er Teslaen dog ligeglade med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Sammenstød var uundgåeligt 
Bilen fortsætter stille og roligt sin kurs, der går direkte mod flyet. Det uundgåelige sammenstød bare sekunder efter er hårdt nok til at vende flyet 90 grader rundt. De præcise omstændigheder er uklare, men i Reddit-tråden henviser en anden bruger til Teslas egne Model Y-instruktioner.

Her står det meget tydeligt, at ‘summon’-funktionen ikke nødvendigvis stopper for alle forhindringer. Ligesom systemet ikke nødvendigvis reagerer på alt trafik. Samme instruktiutionsbog opfordrer i øvrigt ejeren til at sikre, at bilen ikke møder nogle forhindring på vejen, når funktionen bruges.

Så lige her er der vist mere tale om en ‘fejl 40’ end noget andet. En temmelig dyr – og flov – fejl 40…

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Someone just crashed into a Vision Jet!!! from flying

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk