Tesla har tabt over 1 milliard kr. på valutaspekulation


Det fremgår af mærkets egen kvartalsregnskab. Det er den virtuelle valuta Bitcoin, den er gal med.

Tesla bygger lige nu biler i et rasende tempo. Faktisk har fabriksarbejderne ved samlebåndene aldrig haft så travlt, som de har nu. Og det er måske meget godt. For Teslas eget regnskab afslører, at mærket har lidt noget af et tab.

Ikke på biler men på valuta. Som vi her på Boosted kunne fortælle for et par dage siden, har Tesla solgt ud af sin Bitcoin-beholdning. Men der er mere til den historie end som så. Elbilsproducenten, der tidligere både har investeret heftigt i og tilladt bilkøb med Bitcoin, taber nemlig heftigt på salget.

Over en milliard kr. ifølge mærkets egne tal. For at være mere præcis noterer Tesla sig et tab på 170 millioner dollars efter at have solgt 75 procent af sin samlet Bitcoin-beholdning. Det svarer til en nedskrivning på 1,2 milliarder danske kroner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tesla taber dog ikke penge, bare fordi de Tesla. Kryptovaluta-markedet er faldet enormt i værdi over hele linjen. I november sidste år kostede én Bitcoin eksempelvis svimlende 67.000 danske kroner. I dag kan selvsamme Bitcoin købes for omkring 22.000 kr. For andre og mindre kendte kryptoenheder er nedturen endnu værre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk