Tesla hæver prisen på Cybertruck


Du kan stadig ikke købe den vilde Tesla, og for nylig afslørede Elon Musk, at det kan amerikanerne heller ikke. I hvert fald ikke til den lovede pris.

Tesla-kunder, der har reserveret en Cybertruck, har allerede ventet længe på deres biler. Tesla åbnede allerede for reservationer i 2019. Siden har over 1 million bilister skrevet sig op til et eksemplarer. Også selvom mærket tidligere i år lukkede for reservationer fra europæiske kunder.

Bilen kommer i øvrigt slet ikke til Europa. Og på et nyligt møde med aktionærerne indrømmede mærkets direktør og ejer, Elon Musk, også over for de amerikanske kunder, at deres biler bliver ‘anderledes’.

I hvert fald i forhold til den Cybertruck i de første omgang blev lovet. Og ikke bare det bilen kommer til at koste mere. Dele af skylden for de sidste skyder Musk på den stigende inflation på grund af russerne invasion af Ukraine.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Præcis hvor meget Cybertruck bliver, ville Tesla ikke ud med. Men det står klart, at basismodellen med én elmotor ikke vil kunne fås for 39.900 dollars, som Tesla ellers sagde. Omregnet i dansk mønt er det altså en pris på 300.000 kr. der ikke kan lade sig gøre.

Hvornår produktionen går i gang, er noget andet men lige så ubesvaret. Dog holder Tesla på nuværende tidspunkt fast i, at det sker engang i løbet af næste år. Men det sagde Elon Musk og Co. også sidste år og i 2020.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk