Tesla-ejere klager: Bilen bremser pludselig af sig selv

Hovedbrud kan undgås med ny teknologi, og nu en ny opdatering tilsyneladende gjort Teslas problemer med 'autopiloten' endnu værre. 

Hovedbrud kan undgås med ny teknologi, og nu en ny opdatering tilsyneladende gjort Teslas problemer med ‘autopiloten’ endnu værre. 

De amerikanske myndigheder undersøger i forvejen systemet for fatale fejl, efter grumme ulykker hvor Tesla’er med autopiloten slået har overset langsomkørende eller stillestående biler.

Og nu har endnu et problem meldt sig. Det skriver electrek.co.

Efter en opdatering af bilens software er biler med autopiloten slået til begyndt at bremse selv. Også selvom der ikke er en forhindring på vejen, som det er nødvendigt at bremse for.LÆS OGSÅ: Nu kan tyve stjæle Tesla’er uden nøglerne

Nogle Tesla-ejere melder også, at deres biler bremser, fordi softwaren tror, at der er opstået et trafikuheld foran. En pludselig og hård opbremsning midt i flydende trafik kan i værste fald ende i voldsomme harmonika sammenstød.

Et problem som er set før
Det skal for en god ordens skyld nævnes, at Tesla-ejere har meldt om lignende problemer før. Og dengang havde det ikke større konsekvenser, at bilerne bremsede selv. Derimod har Teslas seneste opdatering medført en række klager.

Tesla har da også allerede anerkendt problemer, forklaringen lyder, at det skyldes et ‘ikke nærmnere bestemt software-problem’.

Elon Musk og Co. har også indrømmet, at der er problemer med bilens nødbremse-system, det er Tesla allerede i gang med at undersøge.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk