Tesla-ejer skal betale erstatning – kaldte bil for ‘selvmords-legetøj’

Normalt er det bilfabrikkerne der må punge ud i erstatningssager – men her går pengene den anden vej.


Ytringsfriheden er ikke absolut og da slet ikke i Kina. Det lærte en Model X-ejer for nylig, da han af en kinesisk domstol blev dømt til at betale erstatning til Tesla. Forinden retssagen havde Model X-ejeren, Insideevs blot refererer til som Hr. Wen, fortalt vidt og bredt, om hvordan hans bil pludselig og uden varsel bremsede ned fra 100 til 60 km/t.

Model X-ejeren fortalt videre, at Tesla ignoerede ham, da han forsøgte at få klage over den ‘fejlramte bil’. Det viste sig dog at være løgn. I retten kunne Teslas fremlægge beviser for, at man faktisk havde forsøgt at få lov til at se på bilen. Men uden held.

Hr. Wen gik så langt som til at fortælle flere medier om sine oplevelser med den fejlramte Model X. Her kaldte han blandet bilen for ‘et selvmords-legetøj’. Og det ville Teslas hær af advokater ikke høre tale om. Derfor trak de ham i retten med beskyldninger om misinformation.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvilket en dommer nu har givet Tesla og advokaterne ret i. Derfor skal Hr. Wen ikke bare sige undskyld til Tesla, han skal også betale erstatning for de ridser bilmærket måtte have fået i lakken på grund af løgnen. Undskyldningen skal Hr. Wen betale for at få bragt i en lokal avis. Erstatningen er dog ret beskeden – den løber op i 10.000 kinesiske yuan, hvilket nogenlunde er det samme i danske kroner.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk