Tesla begynder at give Cybertruck-kunder pengene retur


Kommer den bil nogensinde på vejene? Ingen – det skulle da lige være Elon Musk – ved det.

Og nu begynder Tesla at betale folk, der har reserveret en Cybertruck, deres penge tilbage. I hvert fald i Australien. For her har importøren bekræftet, at modellen ikke bliver til noget. Tilbage i august havde Tesla 1,2 millioner personer på venteliste til en Cybertruck.

Og det er altså nogle af dem der nu får penge tilbage. Tesla har for længst lukket mulighed for at forudbestille en Cybertruck. Men da man stadig kunne kostede det 100 dollars svarende til 730 danske kroner i første omgang.

Teslas hjemmeside er ikke helt lukket for forudbestillinger af den måske mest kontroversielle bil dette årti. Eller jo. Men du kan faktisk godt trykke ‘reserver’ på Teslas danske hjemmeside under Cybertruck-fanen. Men når du gør det, ændrer fanen sig til ‘få opdateringer’ få øjeblikke efter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Håbefulde danskere kan også glemme det
Altså ikke noget med betalinger i denne omgang – i hvert fald ikke lige nu. Apropos Australien så er landet, som tilmed er sit helt eget kontinent, faktisk stedet, hvor 3,1 procent af alle Cybertruck-bestillinger kommer fra. Kun overgået af købere fra USA og Canada.

I Europa skal vi også kigge langt fra Cybertruck. Det bekræftede Teslas direktør og stifter Elon Musk allerede sidste år. Bilen lever nemlig ikke op til EU’s regler. Skal det kunne lade sig gøre alligevel, vil det kræve omfattende ændringer i bilens design, sagde chefen dengang.

Ses vi til Auto Show?


Seneste nyt fra Tesla er, at Cybertruck – der hvor den altså er lovlig – kan leveres engang næste år. Altså måske.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk