Tesla bedt om at tilbagekalde 158.000 biler

Foto: Bil Magasinet.

De amerikanske trafikmyndigheder har bedt Tesla om at tilbagekalde de mange biler på grund af en fejlbehæftet skærmchip.

Den amerikanske trafikmyndighed National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har officelt henvendt sig til Tesla i et forsøg på i mindelighed at få elbilsproducenten til at tilbagekalde 158.000 biler.

Det drejer sig om modeller ‘Model S’ og ‘Model X’ bygget mellem 2012 og 2018, der har en fejl i en skærmchip. Den fejl, vurderer myndighederne, kan betyde risiko for flere uheld.


Det skriver Ekstra Bladet.

Problemet opstår, fordi de fejlbehæftede MCU-chip kan få bilernes infoskærm til at gå helt i sort, hvorfor flere af bilernes vigtige funktionerne går tabt for chaufføren.

Tesla har indtil 27. januar til at besvare henvendelsen fra de amerikanske myndigheder.

Fabrikken har selv udsendt en række opdateringer for at løse problemet, men NHTSA mener ikke, at problemet er løst. Derfor vil man nu have Tesla til at tilbagekalde de mange biler.

Tesla: Vi kan ikke sige noget
Ifølge Ekstra Bladet fortæller Maria Lantz, som er pressechef for Tesla i Danmark, Sverige og Finland, at Tesla i USA har tænkt sig at svare på myndighedernes anmodning. Men af samme årsag kan man heller ikke udtale sig til medierne om sagen.

At Tesla faktisk har problemer med MCU-enhederne, vidner fabrikkens træk fra i fjor om. I 2020 valgte amerikanerne nemlig at forlænge garantien på visse udgaver af Model S og Model X bygget før marts 2018, da bilerne er udstyret med den såkaldte ‘8GB eMMC’-chip.

Tesla understregede dengang, at det forsat er sikkert at køre rundt i de berørte modeller. Den udvidede garanti gælder i otte år eller 160.000 kilometer.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk