Reklame:

Tankstations-ejer: “Jeg nægter at sælge dyr benzin”

Han har haft sin tankstation i 46 år. Men snart kan det være slut. Reynold Gladu vil nemlig ikke sælge dyr benzin til sine kunder.

I USA er bilisterne ved at gå amok. Altså fordi literprisen for benzin nærmer sig 9,4 kr. Og det er en kedelig rekord der gør ondt på de amerikanske. Og tankstationerne. Faktisk har Reynold Gladu, der ejer en tankstation i den lille by Amherst, Massachusetts, allerede sagt stop.

Lige nu betaler amerikanerne omkring 5 dollars pr. gallon. Men Reynold Gladu har allerede sagt stop. Det gjorde han, da benzinprisen steg sig op på 4,75 dollars pr. gallon. En gallon svarer til 3,8 liter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Det er det største rip-off, jeg har set i min levetid, fortæller Reynold Gladu til det lokale medie Daily Hampshire Gazette.

Tankstations-ejeren skyder skylden for de skyhøje priser på sin brændstofleverandør ExxonMobil. Dem vil han ikke købe brændstof hos, før priserne falder igen.

– Jeg nægter at sælge deres brændstof, for de bliver kun rigere, siger han.

Ikke overraskende ser ExxonMobil meget anderledes på prisstigningerne. Her forklarer man de markante prisstigninger med det generelle udbud holdt op mod efterspørgslen. Det er også blevet dyrere at producere, opbevare og transportere brændstof, forklarer en talsmand på energiselskabets vegne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I USA er priserne på brændstof – ligesom i store dele af resten af verden – steget voldsomt. Danskerne har dog godt grund til at være misundelige. For selvom brændstofpriserne i USA i løbet af den seneste uge er steget med godt 20 procent, slipper de amerikanske bilister stadig langt billigere, end vi gør.

I dag, søndag 12. juni, oplyser OK Energi eksempelvis, at en liter blyfri 95 løber op i 17,89 kr. Mens en liter diesel koster 16,59 kr. Billedet er det samme hos Shell, Q8 og Circle K.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?