Taliban har bygget deres egen ‘superbil’ med Toyota Corolla-motor

Nogle af klodens værste slyngler har brugt de sidste fem år på at bygge en superbil. Altså med motoren fra en Toyota Corolla. 

Afghanerne må hverken høre musik, se TV eller danse. Sådan var det i hvert fald i 1996 og indtil styret blev væltet i 2001. Efter de kom tilbage til magten i Afghanistan, er mange af de samme regler siden indført.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Men befolkningen – altså mænd – må godt arbejde på biler. Åbenbart. Taliban siger selv, at bilen – en  Mada 9 – har været fem år undervejs. Teknisk set er der dog ikke meget at måbe af. For motoren er den samme som du finder i en Toyota Corolla.

LÆS OGSÅ: Bilist får afvist nummerplade: “Den er altså stødende”

Og selvom Taliban endnu ikke har løftet sløret for de tekniske specifikationer, kan vi roligt afslører, at der er meget langt op til eksempelvis en LaFerrari, McLaren Senna og Bugatti Chiron. Den heftigste Corolla på markedet lige nu er GR Corolla.

Reklameblok:En lille sag med næsten lige så lille motor. Nemlig en 1,6-liters, 3-cylindret benziner. Taliban har dog planer om, skriver bl.a. The Sun, at bilen senere skal køre på ren strøm. Mada 9 er så vidt vides bygget af et hold på blot 30 ingeniør. Om de har gjort det under tvang og trusler, er uvist.

Taliban er da heller ikke meget for at vise en rullende Mada 9. Der findes kun meget få klip af en kørende Mada 9.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk