Bilist i chok: Nyt batteri koster mere end en ny bil


Familien troede, de kunne spare mange penge, da deres 17-årige datter fik en helt elektrisk Ford Focus. Det var, lige indtil batteriet stod af.

Der skal et nyt batteri i Avery Siwinskis elektriske Ford Focus fra 2014. Et helt nyt. Og det kommer i den grad bag på hendes familie. Familien var nemlig overbevist, om at de havde gjort en god handel ved at sende datteren ud i den elektriske Ford. Men så stod batteriet af.

Tilbage står Siwinski-familien. Og det noget chokerede. For det viser sig nemlig, at det er billigere for dem at købe en helt ny bil til Avery end at få batteriet i Focusen skiftet.

Bil og batteri produceres ikke længere
Da Siwinski-familien købte bilen, var den allerede brugt, og den havde kørt små 100.000 kilometer. Men siden da Ford ikke længere en elektrisk Focus på programmet. Batteriet til den produceres heller ikke længere. Og så er god råd dyre for familien, også selvom Ford har batteriet på lager.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For et nyt batteri til bilen vil koste familien 14.000 dollars svarende til 102.000 danske kroner. Det har Ford oplyst, siger familien.

Og hvis vi bliver i dansk valuta, vil det være 22.000 kroner mere, end familien i sin tid gav for bilen. Og så den timeløn, et værksted skal have for at skifte batteriet, ikke engang regnet med. Det fortæller de til Tampa Bay News.

Ses vi til Auto Show?


Tænk jer om inden I køber elbil
Nu advarer Siwinski-familien andre Focus-ejere. Den Ford-forhandler, de har haft kontakt med, tilbød godt nok at købe hele bilen i stedet for at lægge et nyt batteri i den. Men, siger Siwinski-familien, det vil Ford kun give 500 dollars for.

Bilen står lige nu hos en lokal bilforhandler, og her har den stået i månedsvis. Familien advarer nu alle, der overvejer en elbil. Der skal virkelig researches grundigt, inden man investerer i en elbil, siger Averys bedstefar Ray.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Han håber ikke, at andre ender i den situation, som barnebarnet står i.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk