Svenske streetracere lukker motorvejen og kører ræs: I år var dansk Youtuber med

Youtuberen Roak - eller Roar, som han rigtigt hedder
Youtuberen Roak - eller Roar, som han rigtigt hedder

Eller rettere sagt, han forsøgte at være med. Men politiet mødte talstærkt op og truede danske Roar med at beslaglægge bilen.

Du kender måske fænomenet Stockholm Open, der kort beskrevet er en streetrace-konkurrence, hvor motorvejen ved Stockholm lukkes ned om natten – og så køres der ræs.

Danske Roar havde i år planlagt at deltage, men det gik ikke helt som forventet. Det har han lavet en film om på sin Youtube-kanal, der hedder Roak. Herunder fortæller han om oplevelsen til Boosted.dk.

“Stockholm Open er det største streetrace i Sverige igennem de seneste 35 år. Der er altid tilmelding på samme tankstation, hvor man bare kan dukke op med 1.000 kr. og køre med.
Politiet er desværre meget optagede af at få det stoppet, så der er næsten politi alle de steder, der bliver kørt – plus helikoptere i luften.”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
“Vi var på vej til et spot, da en politibil fik øje på min trailer med racerbilen i – og vi blev revet ind til siden. De endte med at tage billeder af min bil og mit kørekort – og jeg fik en advarsel om, at hvis jeg blev set på gaden, ville de tage bilen.”

“Derfor nåede jeg ikke frem til at køre klokken 8, så jeg røg automatisk ud. Men de nåede faktisk at beslaglægge en andens bil, så måske slap jeg billigt? Men når det er så voldsomt med politiet som i år, tror jeg ikke, at jeg tør køre derop igen. Der er trods alt andre ræs at deltage i – hvor risikoen er en del mindre”.

Se Roak-videoen herunder:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk