Svensk motorsport vil være ‘miljøvenlig’ – bane forbyder drifting

Siden 2008 har GTR Motorpark lagt asfalt til driftkørerne. Men fra 2022 er sporten ikke længere velkommen på den svenske bane. Foto: screendump Yotube.com/Tappad Som Barn

I forsøget på at få en grøn profil har folkene bag GTR Motorpark i Eskilstuna besluttet at droppe drifting. Gokarts skal køre på biobrændstof. 

Det er slut med drifting. I hvert fald på det svenske motorsportsanlæg GTR Motorpark i Eskilstuna. Det skriver sportbilen.se.

Af samme artikel fremgår det, at 80 procent af anlægget i Eskilstuna i dag kan betegnes som ‘klimapositiv’. Målet er, lyder det, en mere grøn og stille motorsport. Det betyder blandt andet, at alt drifting på banens område droppes fra og med 2022-sæonen. I stedet vil man forsøge sig med såkaldt ‘fossilfrie’ alternativer frem mod 2030.

Der har ellers været afholdt drifting på banen i det svenske siden 2008. Men at drifting nu er fortid, er ikke den eneste ændring, som 2022-sæonen fører med sig i det svenske.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Gokarts skal fra og med den nye sæson køre på biobrændstof. Men 2022 bliver også året, hvor GTR Motorpark lægger asfalt til det første svenske mesterskab kørt med elektriske gokarts lyder det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk