SUV med 600 hk: Brabus gør GLC 63 S brutal

Brabus GLC 600 er den ondeste måde at køre 300 km/t på i en kompakt SUV lige nu

Reklameblok:Kompakte SUV’er er ‘the sh*t’ lige nu. Skal du have ny bil, vil du have sådan én. Og er kistenbunden ekstra godt polstret vil du have en Mercedes GLC 63 S AMG. Men ikke hvilken som helst Mercedes GLC 63 S AMG. Den skal lige en tur forbi Brabus først.

Med tunernes plug and play-motorstyringen med omprogrammeret indsprøjtning og tænding hæves ydelsen fra de i forvejen imponerende 510 hestekræfter og 700 newtonmeter til 600 heste og 800 Nm.

Det gør GLC 63 i stand til at nå fra 0 til 100 kilometer i timen på 3.6 sekunder. Eller 0.3 sekunder hurtigere end fabriksmodellen. Sidstnævnte er i øvrigt på vanlig tysk manér begrænset til 250 kilometer i timen. Det er Brabus GLC 600 selvfølgelig ikke. Den trækker til, speedometeret viser 300 km/t.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Den fireliters biturbo-V8 har også fået et dybere brøl med et titanium-og kulfiber-udstødningsystem, der endda er så snedig at have en indbygget ‘coming home’-funktion. Bare så du ikke flår naboernes trommehinder itu, når du parkerer din Brabus 600.

Udvendig er det ikke bare for dine øjnes skyld, at Brabus smider kulfiber på GLC’eren. Alle karosseripaneler er nemlig designet for at mindske vindmodstanden – også når bilen er forbi de 250 kilometer i timen.

Fælgevalget er rigt. Standardmonteringen er 21″-hjul med 295/35-dæk, men det er faktisk muligt at gå helt ned i en 18 tommer eller helt op til 22″. Uanset hvad smider Brabus GLC’erens luftundervogn 30 millimeter længere mod asfalten.

Reklameblok:

Indvendig er listen med ekstraudstyr om muligt endnu længere. Brabus kan sy din Mercer en helt ny læderstue og desuden fylde hele kabinen med kulfiber, aluminum, læder og alcantara.

 

 

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk