Sure klimaaktivister smider 8 kilo mel på berømt BMW

En gruppe sure klimaaktivister valgte i sidste uge at smide 8 kilo mel ud over en Andy Warhol-bemalet BMW M1.

Der findes flere BMW Art Cars. En af de mest berømte er dog den M1 Le Mans-racer, som kunstneren Andy Warhol malede i 1977. Fredag i sidste uge valgte nogle sure klimaaktivister dog at vandalisere den berømte BMW ved at smide 8 kilo mel udover den.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Det skete på Fabbrica del Vapore i Milano, Italien, hvor bilen står udstillet. De uforskammede aktivister fra gruppen ‘Ultima Generazione’ forsvarer deres handling med, at flere tusinde mennesker ‘som konsekvens af klimakrisen i forvejen sulter’.

Herpå forlangte gruppen af aktivister alle kulminer lukket ned og det senest i 2025. Som det fremgår af flere videoer på de sociale medier blev aktivisterne dog hurtigt smidt væk og ud fra stedet igen. De sure aktivister i Italien står dog kun bag det seneste af en række angreb rettet mod bilindustrien.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

I sidste måned limede en række aktivister sig til gulvet i Volkswagens museum Autostadt i Wolfsburg. Her fik de lov til at sidde natten over, da nattevagten gik hjem og slukkede lyset efter sig. Først om morgenen blev de fjernet fra stedet af politiet. Nogle dage senere valgte en anden gruppe aktivister at smide olie udover nogle Ferrarier som stod udstillet på Paris Motor Show.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk