Sur 22-årig knaldet for vanvidskørsel i 2 biler på samme tid

En ung mand ville 'bare' have et billede af en politibil med blå blink - nu risikerer han at miste kørekortet, fordi han overhalede politiet.
Arkivfoto: presse-fotos.dk

Tirsdag formiddag i sidste uge blev en 22-årig udenlandsk mand sigtet for vanvidskørsel. Til sin bil havde han koblet en anden bil med tre meter stålwire.

Tirsdag formiddag kørte en førerløs Citroën C4 Picasso rundt uden for Haslev. På Teestrupvej var den ved at ramme en anden bilist i modsatte vejbane. Det hele kunne ‘lade sig gøre’, fordi en 22-årig udenlandsk mand havde spændt Picassoen efter sin egen bil med tre meter stålwire.

Til TV2 Øst siger politiet, at det var et held, der ikke skete et færdselsuheld, da de tre biler passerede hinanden. Senere slingrede den førerløse Citroën ind i nogle stor sten, en fiberboks og en parkerede bil, skriver mediet. Det fik dog ikke den 22-årige til at stoppe.

Det skete først, da politiet nåede frem. Her blev den 22-årige sigtet for en lang række grove overtrædelser af færdselsloven, Det viste sig desuden, at hverken Citroënen eller bilen – som den 22-årige kørte i – var indregistreret.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
De skulle, forklarede manden, bare køres til skrot. Manden var i øvrigt godt knotten, da politiet fik fat i ham, forklarer vagtchefen. Ordensmagten har allerede rådført sig med en jurist, som mener, at vanvidsparagraffen godt kan bruges. Derfor er begge biler beslaglagt, og den 22-årige er varetægtsfængslet indtil 6. juli.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk