Supra Heritage Edition: Over 500 hk og nogle særlige baglygter

Med Supra Heritage Edition anerkender Toyota sin egen arv

Det er ikke kun Toyota-folk, der taler om den nye Supra. Sportsvognen, som er blevet til i samarbejde med BMW, er på læber hele bilmiljøet rundt. Specielt fordi den nye Mk.V har en meget tung arv at løfte efter forgængeren Mk.IV, der blev kult.

Det står Toyota nu ved med en Heritage Edition-udgave af GR Supra. Selv lover fabrikken, at den tre-liters rækkersekser har “over 500 hestekræfter”. Blandt andet fordi man har bedt Precision Turbo and Engine om at udvikle nye turboer, der skovler 18 procent mere luft ind i et specialfremstillet indtag.

LÆS OGSÅ: Shelby Dragon Snake – En Mustang med 800 hk

Toyota har også kigget på motorstyrringen, ligesom man installeret et nyt tre tommer udstødningssystem hele vejen fra manifolden og bagud. Til forskel fra den almindelig Supra er de dobbelte afgangrør nu placeret i midten og ikke i hver sin side af kofangeren.

Men for hardcore Supra-fans er bilens bodykit afgjort det mest interessante. Her er en ny spoiler, andre baglygter og nye forlygter klart inspireret af Supra Mk.IV. Tydeligst ses det på baglygterne, hvis 3D-printede lygtehuse med CNC-udskårene linser er en klar hilsen til forgængeren.

Endnu er Supra Heritage Edition blot én blandt mange i den flåde af konceptbiler, som Toyota har med på dette års SEMA Show i USA. Om japanerne sætter bilen i produktion, er der ingen forlydener om.


Reklame: