Supersprød ‘standard’-Skoda – hurtigere fra 0 til 100 km/t end BMW M5

Det er samme motor som i Golf R og Audi S3 bare lagt i en Škoda og skruet gevaldigt op

Hvorfor lige ejeren ‘Michael’ har valgt at sløre sig ind i anonymiteten, skal vi ikke kunne sige, for hans Škoda-projekt fejler intet.

Tværtimod skal vi aldrig nævne noget om at lægge elastikken dobbelt, eller hvilken klint man skal i nærheden af for at køre 100 km/t i den tjekkiske VAG’er. For i lige denne Škoda har 560 hestekræfter – eller 268 mere end Golf R – koblet til et firehjulstræk og syv lynhurtige DSG-udvekslinger med en forstærket APR-kobling.

Ærlig talt forstår vi ikke, hvorfor Škoda stadig tøver med at sætte RS-udgave af Superb’en i produktion! Det er bare at spørge Michael til råds. Manden, der synes, at både stage 1 og stage 2-opgraderinger er lige sløve nok. Derfor er den to-liters turbobenziner bygget op efter præcist samme specfiktioner som Audis S3’er bare med langt flere heste, selvfølgelig.

LÆS OGSÅ: To elbiler i finalefeltet til Årets Bil i Danmark

Her er både vand/metanol-kit og heftigt opgraderet indmad i turboladeren. En eftermonteret undervogn og større bremser holder de vildt mange heste, du bare ikke kan se, i asfalten.

For både ude som inde ligner Superb’en en hver anden udgave af den nyeste, sedanformede tjekke. Det originale look dækker også over et udstødningsystem med afgangsrør i kulfiber lavet af firmaet, der normalt leverer til kunder som Aston Martin. Sådan et sæt koster 3.000 britiske pund.

LÆS OGSÅ: Har du 1.6 million? Så er her en Delta Integrale forklædt som en Alfa 155

Vildest af alt skjuler standardlooket en Škoda, som accelerer hurtigere fra 0 til 100 kilometer i timen hurtigere end den nyeste BMW M5 selv med Competition-pakken krydset af. Superb’en 2.9, M5’eren 3.1 – vælg selv!

 

 

Klik frem og tilbage på pilene