Streetracere forsøgte at afspærre motorvejen: “Vi bliver mere tændt af stramninger!”

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Over 100 fik bøde i weekenden efter flere episoder med streetrace. Blandt andet på motorvejen, der blev forsøgt afspærret.

Denne weekend var særdeles travl mange steder i det jyske, da politiet måtte rykke ud adskillige gange til forskellige gaderæs. Og de mange tilfælde, mener politiet, er arrangeret som protester til de nylige stramninger af loven mod vanvidsbilisme. Det har politikommissær Jørgen Christensen oplyst til TV Midtvest. Men det er ikke helt korrekt ifølge Boosted Magazines oplysninger.


Lørdag blev der uddelt 46 bøder i Bjerringbro, Hammel og Thorning. Og søndag blev det til 62 sager i Viborg. Desuden blev motorvejen forsøgt afspærret til streetrace mellem Silkeborg og Aarhus.

– At stoppe en motorvej for at køre ræs er helt uacceptabelt. Det kunne have få fatale følger, hvis der var kommet en bilist, som ikke nåede at opdage spærringen, siger Jørgen Christensen til TV Midtvest.


Boosted Magazine har i dag talt med en anonym kilde, som var med til weekendens forsøg på at afspærre motorvejen.

“Vi demonstrerer ikke – vi droppede bare industriområderne en aften for at lege med de store biler på en 800 meters strækning på motorvejen. Vi var omkring 2-300 mennesker, forklarer den anonyme kilde.

Så det var ikke en protest imod stramningerne i loven, som politiet og andre medier skriver?

“Stort nej. Streetracere bliver bare mere tændt af den større stramning! Så derfor vi søger ud på motorvejen fra nu af”.

Så stramningerne gør det faktisk bare endnu mere spændende at køre streetrace?

“Ja, det er vores erfaring”, slutter kilden.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk