Storebæltsbroen gjorde Morten til spøgelsesbilist

Foto: Sund og Bælt

– Jeg kunne være endt i kisten, siger bilisten Morten Nikolajsen, der onsdag kørte i den helt forkerte retning på Storebæltsbroen.

En IT-fejl på Storebæltsbroen har fået skylden for, at bilisten Morten Nikolajsen onsdag i denne uge kunne have taget ikke bare sig sig men flere andre bilister med i døden. IT-fejlen gjorde nemlig, at de mobile autoværn på broen sendte Morten Nikolajsen i den helt gale retning.  Det skriver TV2 Øst.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

– Det kunne have endt med, at jeg og en masse andre kom hjem i en kiste, sagde den chokerede bilist torsdag i et interview med mediet.

Omkring kl.13.20 kom Morten Nikolajsen kørende mod Sjælland, men da han passerede Sprogø, blokerede det mobile autoværn pludselig vejen forude. Selv siger Morten Nikolajsen, at han straks sænkede farten. Men samtidig blev han tvunget over i det vestgående spor på broen.

Efter kort tid stod det da også klart for Morten Nikolajsen, at noget var helt galt. Der kom biler kørende mod ham med op til 110 km/t. Nogle måske endda endnu hurtigere.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Beklager…
Nogenlunde samtidig opdagede medarbejderne på broen også fejlen. Og så fik man ellers travlt med at lukke autoværnet. så andre bilister ikke blev ledt ud i samme livstruende situation.

For Morten Nikolajsens vedkommende fik han hurtigt bakket og vendt bilen den rigtig vej igen. Bjarne Jørgensen, der direktør for drift og vedligehold hos selskabet bag broforbindelsen, Sund og Bælt, har efterfølgende beklaget forløbet.

–  Jeg skal selvfølgelig undskylde, at vi har en kunde, der har haft sådan en rigtig kedelig og uacceptabel oplevelse. Det er vi rigtig kede af.

De foreløbige undersøgelser peger på, at en software-opdatering af nogle systemer dagen forinden var skyld i fejlen.

Reklameblok:

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk