Storebælt lukkes midlertidigt

Foto: Sund og Bælt

Natten til søndag bliver det kortvarigt ingen trafik over Storebæltsforbindelsen.

Hvis du skal tværs over landet i weekenden, skal du køre på et andet tidspunkt end natten til søndag. Der skal nemlig testes en række nye mobile autoværn på storebæltsbroen – og det arbejder lukker altså for trafikken.

Kortvarigt godt nok – men lukket for trafikken bliver der.

Det oplyser Sund og Bælt i en pressemeddelelse.For at testarbejdet generer trafikken mindst muligt, har man valgt at dele arbejdet op i to. Lukningen for trafik vil være den samme, som man havde for to weekender siden. I nogenlunde samme tidsrum.

Helt konkret vil der være lukket for trafik natten til søndag i tidsrummet mellem 02.30 og 04.30 – det vil ske i perioder af 25 minutters varighed – til gengæld vil det betyde, at der ingen trafik vil være på broen i de tidsrum, fordi arbejdet skal stå på i begge retninger.

De nye mobile autoværn skal bruges til at øge sikkerheden på Storebæltsbroen – både for trafikanterne og for dem, som arbejder med løbende at vedligeholde broen.

Sidste år krydsede 11 millioner køretøjer Storebæltsbroen. De 9,6 millioner af dem var personbiler.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk