Stor-roser Kevin Magnussen: “Det gjorde han spektakulært”

Foto: Andy Hone / LAT Images

Danske Formel 1-fans var bestemt ikke de eneste, som lagde mærke til Kevin Magnussens sensationelle comeback i sporten sidste år.   

Giedo van der Garde har rost det comeback, som Kevin Magnussen viste hele Formel 1-paddocken sidste år. En af 2022-sæsonens helt store historie var da netop også danskerens comeback til sporten, efter at han i slutningen af 2022 mistede sit Haas-sæde.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Denne diesel og benzin forbydes 5. februar

Men så invaderede Rusland Ukraine, og Haas’ kunne rive både kontrakten med russiske Uralkali og Nikita Mazepin midt over.

Vi kørte LMP-biler og lige pludselig sad han i en Formel 1-racer
Den tidligere F1-kører Giedo van der Garde, der kørte for Caterham og Sauber mellem 2012 og 2015, var af samme grund fuld af rosende ord om Magnussen, der allerede ved åbningsløbet i Bahrain kørte Haas-raceren til en femteplads.

Reklameblok:Senere på sæsonen opnåede Magnussen endnu en sensation i Haas-garagen, da det lykkedes danskeren at køre sig på pole position. Danskerens og holdets hidtil eneste.

– Comebacket var så spektakulært, siger Van Der Garde i et interview med Viaplay.

– Jeg kørte LMP2 i Le Mans sidste år, og med ét var han så pludselig Formel 1-kører igen.

Reklameblok:

Han var altså lidt buttet
Hollandske van der Garde husker, hvordan han kørte samme med Magnussen i begyndelsen af 2022, men hvordan det hele med ét ændrede sig, da Haas ringede. Især husker van der Garde, hvordan Magnussen kæmpede med de hårdere, fysiske krav i Formel 1.

– Jeg kan stadig huske de første omgange, som Kevin kørte i Haas-bilen, efter han kom tilbage til Formel 1. Jeg sms’ede med ham, og pludselig var han helt død efter to dages test. Når du går fra LMP-biler til Formel 1’ere, er forskellen helt enorm.

– Altså han var jo ikke helt i den form, da vi kørte løb på Daytona. Vi tog på  McDonald’s om aftenen. Han var lidt buttet.

– Men for at være helt ærlig så var han virkelig, virkelig imponerende, da han først hoppede i bilen. Og de første par løb var det, han gjorde, virkelig imponerende.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk