Stor bilproducent hårdt ramt af chipmangel: Produktion går i tomgang

VW mangler chips

Hvis du overvejer at bestille en ny Volkswagen, kan du godt risikere at vente rigtig længe.

Du skal i hvert fald lige tjekke med VW-forhandleren, at leveringstiden ikke er ramt af den globale chipmangel. Og nej, her snakker vi ikke chips fra Kim’s, men den slags chips, som bruges i de mange dele af en ny bil, som styres af computere.

Især en brand brand på en Renesas Electronics-fabrik i Japan og en voldsom snestorm i Texas tidligere i år er med til at give forsinkelser i VW-koncernen, da det simpelthen ikke er muligt at få leveret de nødvendige computerchips til bilerne.

“Jeg tror, at situationen vil forblive anspændt. Og effekten vil helt sikkert kunne mærkes de kommende måneder”, siger Ralf Brandstätter, som er direktør for Volkswagen-bilmærket, til det tyske nyhedsbureau DPA.VW-koncernen, som jo blandt andet dækker over bilmærkerne VW, Audi, Seat og Skoda, har været tvunget til at sænke produktionen med 100.000 biler, har koncerndirektør Herbet Diess fortalt. Og det forventes ikke, at det er muligt at indhente det tabte i 2021.

Det er dog ikke kun VW, som er ramt af chipmanglen. Også Ford, Toyota, General Motors og Daimler har svært ved at få leveret de vigtige chips.

VW mangler chips
Computerchips indgår som en helt nødvendig del af en bilproduktion i dag.


Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk