SSC vil gentage hastighedsrekord

Foto: SSC North America

“Der vil for altid være en plet på vores rekord”, siger SSC-stifter Jerod Shelby

Først var bilmiljøet i ekstase, siden rejste skepsisen sig. For havde SSC Tuatra nu også kørt 508,7 km/t og dermed sat sig på hastighedsrekorden for serieproducerede biler?

Og efter i første omgang at have afvist snakken, kryber SSC-grundlægger Jerod Shelby nu til korset i en ny Youtube-video. Nu vil firmaet nemlig finde tilbage til Nevadas ørken, på stedet hvor man i første omgang hævede at holdt en gennemsnitshastighed på 508,7 km/t.

Her vil man – nu med endnu mere GPS-udstyr – forsøge at ramme hastighedsrekorden endnu engang, siger Shelby. Han påstår dog stadig, at det rent faktisk lykkedes SSC Tuatara at sætte hastighedsrekorden i første hug.LÆS OGSÅ: Derfor får du en bøde for at parkere foran dit eget hus

IKKE DET PERFEKTE BILLEDE LÆNGERE
Også selvom det GPS-firma, som leverede udstyr til forsøget, benægtede at have bekræftet hastigheden, som Shelby ellers påstod.

– Desto mere vi prøvede at analysere, desto mere blev vi tvivl om forholdet mellem GPS-målingen og videoen, siger Jerod Shelby i videoen.

Han fortsætter med at bekræfte, at SSC indenfor de “nærmeste dage” vil gentage rekordforsøget.

– Det perfekte billede, jeg havde af vores rekord, er nu væk. Og uanset hvad vi opnår de kommende dage, vil rekorden altid have en plet på sig.