Spritstiv bilist snuppet i 60-zone – sigtet fire gange med det samme

foto: politi.dk

En betjent fra Nordjyllands Politi var vågen, da en bilist fredag i sidste uge kørte faretruende tæt.

Tæt kørsel kan i Danmark udløse et klip i kørekortet. Om eftermiddagen fredag 19. februar havde en bilist fra Hadsund dog langt større problem end udsigten til et klip.

Foruden den tætte kørsel kørte bilisten nemlig mindst 100 kilometer i timen på Hadsund Broen, fremgår det af døgnrapporten.

På strækningen er den højst tilladte hastighed 60 km/t. Derfor besluttede en vågen betjent sig for at vinke bilisten ind til siden. Men inden bilisten – en 55-årig mand – nåede så langt, formåede han at køre over en fuldt optrukken spærrelinje.


Tre forseelser skulle dog hurtigt blive til fire. For da politiet fik standset manden, lå der flere øldåser rundt om i mandens bil. Ikke kriminelt i sig selv, alligevel blev betjenten ikke overrasket, da manden blæste promillen et godt stykke over de tilladte 0,5.

En blodprøve skal nu afgøre præcist, hvor påvirket manden har været. Ligger promillen mellem 0,5 og 2, står manden til en bøde, der tilsvarer hans månedsløn i nettokroner ganget med promillen. Er promillen over 2, venter 20 dages betinget fængsel og et bøde på en måneds løn.