Spritny Toyota totalskadet – døde efter 5 opladninger


Bare fem gange i et ladestik så blev denne ellers spritnye Toyota bZ4X revet af vejen.

Toyota bZ4X er ikke verdens mest spændende bil, men den er helt ny. Og eksemplaret her er den første totalskade. I hvert fald i USA.  Vraget er havnet hos en skrothandler. Bilen havde tilbagelagt godt 2.200 kilometer – 1.363 mil – da det gik galt.

Hvor og hvordan er uklart. Men det var tydeligvis frontalt. Og her må Toyota have fundet plads til en masse sensorer, for alle advarselslamper lyser. Man kan indvende, at måske er temmeligt unødvendigt nu. Især at bilen vil stå i “P”, før den forlades.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
bZ4X har en teoretisk – det vil sige WLTP-målt – rækkevidde på 416 kilometer. Er bilen derfor kørt helt flad, før den er sat til et ladestik, kan den være opladet fem gange, før det gik galt.

Og galt er det gået. Med de skader kommer bilen aldrig ud på vejene igen. Alligevel vurderer Copart, der har vraget til salg, at den komplette bil vil koste op mod 55.000 dollars. 400.000 danske kroner. Altså i et land uden afgifter. I Danmark har importøren ikke prisen klar endnu.

Ses vi til Auto Show?


Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk