Spritny Audi V8 har kun kørt 7 kilometer om året de sidste 30 år

Denne, hvide A8-forløber har bogstavelig tal kun leveringskilometer på klokken 

Før Audi kom på det meget lidt kreative A8-navn hed tyskernes store limousine lige så simpelt V8 – det var nemlig mærkets første model med V8-motor. Og denne V8 er ret unik. Primært fordi den ikke har kørt rent langt.

Og ret langt skal tages helt bogstaveligt. Siden den trillede af samlebåndet i 1990, har den nemlig kun tilbagelagt, hvad der svarer til 7,2 kilometer om året.

Ja, præcis. På 30 år har den store Audi blot kørt 218 kilometer. De første 157 kilometer blev kørt i Belgien af bilens første ejer, hvorefter den næste – en hollandsk samler – lagede yderligere 61 kilometer på tælleren.


LÆS OGSÅ: Tuner trækker 1.010 hk ud af Audi RS6

De foreløbigt sidste kilometer – altså. Under hjelmen finder vi det, der altså meget gerne skulle være en dugfrisk V8-motor. Godt nok den mindste af to valg muligheder på 3.6 liter.

Den større V8 på 4.2 liter kom først til oktober 1991.

Kilometertallet er dog ikke det eneste, som gør denne V8 et kig værd. Audi producerede nemlig kun i omegnen af 21.000 V8’ere i perioden 1988 til 1993. Så at finde én i fin stand bliver kun sværere og sværere.

Og der må især være langt mellem eksemplarer som denne. Hvilket også kan ses på prisen. 74.950 euro forlanger sælger for at slippe den store luksus-flyder.

Det er 560.000 danske kroner med dagens vekselkurs. Selvfølgelig eksklusiv registreringsafgift og hvad vi ellers kan komme på af statslige straffe, der skal betales for at få sådan en svend på vejene.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne 


Reklame: