Spritbilist kørte over 200 km/t – politiet havde svært ved at følge med


Nu står han til at miste kørekortet.

Mandag aften fik Fyns Politi stoppet en spritbilist på Svendborgmotorvejen. Men ikke uden problemer. De måtte nemlig køre over 200 kilometer i timen for overhovedet at følge med bilen, skriver TV2 Fyn.

Ved afkørslen Svendborg Nord valgte bilisten dog at dreje af og fortsætte ind mod byen. I mellemtiden var det dog lykkedes at få flere patruljer frem, hvorfor bilisten kunne stoppes, skriver mediet.


Mister kørekortet
– Vi skal ikke finde os i, at vanvidsbilister gør vores veje utrygge. Med denne sag har vi siden midten af november haft otte sager med vanvidskørsel i politikredsen. Det er helt og aldeles uacceptabelt – og bilisten fra i aftes var til og med påvirket af spiritus , siger politidirektør Arne Gram i en pressemeddelelse.

Udover føren sad en passager i bilen.

På stedet blæste bilisten en promille på 0,85. En blodprøve skal nu fastlægge den præcise promille. Kørekortet kan han dog allerede godt vinke farvel til.

Ved hastigheder på 200 km/t eller derover vanker der nemlig en ubetinget frakendelse af føreretten og en bøde på minium 7.000 kroner. I tilfældet her skal en bøde for spritkørsel lægges oveni.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk