Spådom: I Danmark bliver 2022 elbilernes år

Foto: Peugeot Danmark

Salget af elbiler vil overhale salget af plugin-hybrider allerede i år, spår Dansk Industri.

Lempelige afgiftsregler har sat fart på elbilen. I hvert fald salget af biltypen herhjemme. Og selvom den lave afgiftssats ikke bliver ved. Nej, heller ikke for elbiler. Ja, så hamstrer danskerne alligevel elbiler i år.

Det spår Dansk Industri (DI) i en pressemeddelse.

Faktisk er organisationen overbevist om, at 2022 bliver året, hvor elbilen overhaler plugin-hybriden. Altså i rene salgstal.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– I de kommende år bliver forskellen i afgiftsrabatten på pluginhybridbiler og elbiler større, og det vil gøre elbiler relativt mere attraktive i forhold til resten af markedet. Jeg forventer, at 2022 bliver elbilernes år i Danmark og året, hvor salget af elbiler overhaler salget af plug-in hybridbiler, siger Thomas Møller Sørensen, der er branchedirektør for Bilbranchen, en del af DI.

Noget andet er, siger DI, at udbuddet af elbiler er steget markant. Blandet andet fordi man fra EU’s side har krævet og fortsat kræver, at bilindustrien nedbringer sit Co2-udslip. Og det gør fabrikkerne altså lige nu nemmest ved at få kørt nogle elbiler af samlebåndene.

– Overgangen til nye bilafgifter i 2020 har desuden løftet efterspørgslen. De nye bilafgifter prioriterer de grønne biler og udstikker kursen mange år frem. Det giver både forbrugere og bilimportører sikkerhed for at turde investere i de nye teknologier, siger Thomas Møller Sørensen.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk