Solgte sin Zonda: Så mange millioner fik Hamilton for den


I sidste måned kom det frem, at Lewis Hamilton havde skilt sig af med sin Pagani Zonda. En bil der endda er opkaldt efter ham. Nu er prisen kommet frem.

I sin tid betalte Lewis Hamilton Pagani pænt med penge for at specialbygge en Zonda-model kun til ham. Bilen bærer endda hans initialer – navnet er nemlig Zonda LH760.

Siden har Hamilton, der i mellemtiden ikke er blevet 8-dobbelt verdenmester men ridder af England, både udtalt, at han kun kører i elbiler, og at Zonda’en egentlig ‘kører forfærdeligt’.

Retfærdigvis skal det siges, at Hamilton i samme åndedrag fik sagt, at Zonda’en med sine 12 cylindre har den bedste lyd, af alle de biler han ejer. Eller rettere ejede.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ikke i nærheden af at være den dyreste
For Hamilton har nu solgt Zonda’en. Hvilket vi her på Boosted allerede har skrevet om. Dengang kendte vi dog ikke prisen. Det gør vi ifølge det italienske medie Quattroruote dog nu.

Italianerne mener nemlig at vide, at Hamilton har fået i omegnen af 10 millioner euro – svarende til 74,5 millioner danske kroner – ind på bankbogen efter salget. Det er ikke i nærheden af at være verdens dyreste Pagani Zonda.

Den rekord tilhører en Zonda HP Barchetta, som fra ny koster 20,6 millioner euro. Eller godt 153 millioner danske kroner.

Men Hamilton har alligevel tjent godt med penge på Pagani’en, som han købte tilbage i 2014 for et beløb lige omkring 1,4 millioner euro eller 10,5 millioner danske kroner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk