Søskende hævder: “Vi måtte lade vores Tesla seks gange på samme tur”

Foto: Ernest Ojeh

Et søskendepar fortæller, at de var tvunget til at lade deres lejede Tesla Model X hele seks gange på samme tur. Alt sammen fordi det var koldt i vejret. 

Elbiler har det ikke godt i koldt vejr. De lave temperature æder batteriets rækkevidde. Og i nogle biler med sker det med særdeles stor appetit. For nylig fandt en undersøgelse frem til de elbiler, der har det sværeste i koldt vejr.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Tesla ligger sådan nogenlunde i midten. Det er altså ifølge undersøgelsen hverken godt eller decideret skidt, når det kommer til batteriets rækkeviddetab i koldt vejr. Og dog. For til Insider fortæller søskendeparret Alice og Xaviar Steavenson, at de måtte lade deres lejede Tesla Model X hele seks gange på samme dag.

Undervejs i bilen blev søskendeparrets situation kun værre, fortæller Xaviar Steavenson.

– Batteriet afladede, hurtigere end en lader kunne nå at fylde strøm på. Til sidste endte vi med at stoppe ved ladestandere hver time for at lade i én time. Før det blev til halvanden og igen to timers ladetid.

Reklameblok:Skiftede bil for at komme hjem
Men her stoppede søskendeparrets mareridtstur ikke. For hver gang, de stoppede for at lade, kostede det dem mellem 25 og 30 dollars svarende til mellem 175 og 210 kr. at lade på batteriet.

Bilen lejede søskendeparret gennem Hertz, som de også endte med at give et kald for at klage over de mange opladninger. Herfra lød det ifølge Xaviar Steavenson, at Hertz ikke havde hørt fra andet end Tesla-kunder den dag. Også de havde klaget over de mange, nødvendige lade-stop.

I en udtalelse til Insider er den officielle udmelding fra udlejningsfirmaet dog en lidt anden.

Reklameblok:

– Vi har som sådan ikke oplevet en stigning i antallet af henvendelser fra kunder i elbiler. Men man skal huske at rækkevidden i en elbil kan påvirkes af mange ting. Bl.a. vejret og vejforholdene.

Alice og Xaviar Steavenson endte med at skifte Teslaen ud med en fossilbil til hjemturen.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk