Forsøgte at snyde fotofælde – “Det er ikke min bil”

Foto: Unsplash.com

En 62-årig bilist ville gå usædvanligt langt for undgå den fartbøde, han ellers stod til. Politiet købte ikke hans forklaring.


William Britton er britte, bilejer og så har en fotovogn blitzet ham med 120 km/t. Altså på et sted, hvor han højst måtte køre 96 km/t. Men i stedet for betale bøden og indkassere tre klip i kørekortet forsøgte Ford-ejeren at snyde politiet.

William Britton må have vidst, at den ikke var helt god med hastighed. For umiddelbart efter blev den hvide Ford Transit udstyret med røde stafferinger på siden. Så da bøden landede i postkassen, sendte Britton billeder retur af bilen med de røde stafferinger.

Stafferingerne, sagde bilisten, havde altid været der. Men i virkeligheden skulle han nok bare have holdt mund.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For det udviklede sig til noget af en efterforskning for politiet. Engelske The Sun skriver, at det lokale politiet brugte over 300 timer på at finde ud, hvem der havde kørt bilen. Først troede ordensmagten nemlig, at den hvide varevogn var klonet.

Du står et meget værre sted
Det var først senere, det gik op for politiet, at William Britton løj. Sagen endte i retten, og her slap bilist ikke med tre klip.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Du kunne bare have indrømmet, at det var dig, der kørte bilen. Nu står du et meget værre sted, sagde dommeren umiddelbart efter dommen.

En dom, der betyder, at William Britton nu ikke bare får tre klip i kørekortet. Han må helt undvære det i seks måneder. Ligesom han skal fire måneder i fængsel, hvis han gør noget lignende inden for et år. Britton skal også betale sagens omkostninger der løber op i 500 engelske pund svarende til 4.300 danske kroner.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk