Snart vil politiet tage ny fartkontrol i brug

Politi vil gradvist tage automatisk trafik kontrol i brug på Storebæltsbroen. I Øresundstunellen findes systemet allerede.
Foto: Rigspolitiet

Politiet vil tage et nyt system i brug, så det ikke nytter noget at bremse ned kort før en fartkontrol. Systemet findes allerede på Storebæltsbroen.

Tilbage i begyndelsen af september blev 458 bilister over to dage blitzet på Storebæltsbroen. Det gjorde de, fordi politiet har fået opsat en ny type fotofælde på broen. En type fartkontrol man nu har taget i brug.

Bøderne løb som minimum op i 1.000 kr. stykket, men to kørte så stærkt, at bøderne løb op i 5.500 kr.

Der var, kunne vi her på Boosted.dk fortælle, bøder for næsten en halv million kr. sammenlagt. I løbet af de kommende år vil politiet dog tage endnu skrappere midler i brug i jagten på fartsnydere på Storebælt og i Øresundsforbindelse.Et gennemsnit afgør bøden
Sidstenævnte sted er der faktisk allerede sat automatisk trafikkontrol op, og den løbende vil den samme kontrol blive aktiveret på Storebæltsbroen. Det drejer sig om den såkaldte strækningskontrol også kaldet strækningsmåling.

Har man altså i snit kørte for stærkt over en bestemt strækning, vil man blive blitzet. Uanset om man kører, hvad man må forbi selve kameraret. Opgørelser fra Vejdirektoratet fra 2019 viser, at 85 procent af bilisterne kører for hurtigt ved tunnelindgangen til Øresundsforbindelsen. Det tal er 50 procent for bilisterne på Storebæltsbroen.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk