Snart skal lastbilschauffører lege ‘tetris’ for at parkere

Foto: Marcin Jozwiak fra Pexels

Det kniber med pladsen på de danske rastepladser – i hvert fald hvis der skal være plads til lastbilerne. Derfor vil Vejdirektoratet nu lade chaufførerne parkere anderledes.

Et forsøg fra Vejdirektoratets side skal kortlægge, om det kan give mere plads, hvis lastbilchauffører får lov til at parkere på en anden måde.

I al sin enkelthed vil Vejdirektoratet lade chaufførerne parkere mere ‘frit’, for at se om det løser pladsproblemerne på landets rastepladser.

Det er chaufførerne selv, som har foreslået metoden, der helt konkret kaldes tetrisparkering. Det, mener de, vil skabe mere plads.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

– Transportbranchen oplever udfordringer med at finde ledig parkering på rastepladserne hver dag, og jeg mener derfor, at vi skal lytte efter, når de kommer med et konkret forslag til at forbedre forholdene. Vejdirektoratets forsøg på rastepladsen i Merring skal gøre os klogere på, om vi kan bruge pladsen bedre, hvis vi gør som chaufførerne foreslår og laver ‘tetrisparkering’, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Her skal der spilles Tetris
Forsøget går i gang næste år. Helt nøjagtig har Vejdirektoratet udset sig rastepladsen ved Merring, som ligger på E45 Østjyske Motorvej mellem Hedensted og Horsens.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

På lige denne rasteplads opleves der kapacitetsproblemer, samtidig er den indrettet som de fleste andre rastepladser i Danmark. Hvorfor man efterfølgende måske vil kunne bruge erfaringerne fra forsøget i det meste af landet.

Forsøget erstatter de nuværende afmærkede p-båse med stiplede linjer, som skal være vejledende. Dog med den ‘undtagelse’ at lastbilerne ikke skal holdes inden for dem.

Forsøget går i gang 1. maj og afsluttes  1. september 2022.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk