Smartphone- og løbehjulsproducent stifter nyt elbilsfirma

Xiaomi EV
Xiaomi EV

“Målet er at gentænke bilindustrien og blive repræsentant for fornyelse af industrien”, hedder det.

Du kender dem måske for deres smartphones og løbehjul. Men kinesiske Xiaomi Corporation vil ikke nøjes med den slags produkter – de vil nu til at producere biler. Derfor har de netop investeret hele 10 milliarder kroner i Xiaomi EV, hvor bogstaverne som bekendt står for Electric Vehicle.

I løbet af de næste 10 år har koncernen planer om at investere yderligere 63 milliarder i det nye elbils-projekt.

“Målet er at gentænke bilindustrien og blive repræsentant for fornyelse af industrien”, fortæller chefen for det hele, Lei Jun, som har modtaget over 20.000 ansøgninger fra personer, der gerne vil være en del af projektet. Xiaomi EV-teamet har derefter udvalgt de bedste og dannet et team på omkring 300 medarbejdere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Xiaomi har desuden opkøbt teknologiselskabet Deepmotion Tech, der udvikler teknologi til autonom kørsel.

Selvom firmaet ikke er så kendt i Danmark, er det ikke nogen lille spiller på verdensmarkedet. Der er i øjeblikket 16.000 ingeniører hos Xiaomi, og de har netop haft en rekordomsætning i andet kvartal af 2021, hvor den samlede omsætning var på 88 milliarder kroner. Hvilket repræsenterer en stigning på 64 procent i forhold til sidste år.

Hvordan den kommende elbil kommer til at se ud, vides endnu ikke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Lei Jun fra Xiaomi Corporation
Lei Jun fra Xiaomi Corporation
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk