Slut med 80 km/t – kommune sætter hastigheden ned på 675 meter

Foto: Andrew Teoh

Kommunen siger selv, at det er i samråd med politiet at hastigheden nu sættes ned. Bl.a. på grund af flere uheld.

Det drejer sig ikke engang om én kilometer asfalt. Nej, strækningen i Frankfri i Assens kommune – hvor hastigheden i går mandag blev sat ned fra 80 km/t til 60 km/t – er bare 675 meter lang.

Selv skriver Assens kommune i opslag på Facebook, at ud over borgerne skal huske på den nye fartgrænse, så er hastigheden sat ned for en sikkerhed skyld. Ifølge Fynes.dk er Fyns Politi fem gange på de seneste seks år blev kaldt ud til trafikuheld i den lille gennemkørselsby mellem Odense og Assens.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og det er altså for meget. I hvert fald Assens kommune. Det er kommunens håb, at det nye hastighedsgrænse vil få bilisterne til at lette foden fra speederen. Selvom Mette Maria Sørensen, der trafikplanlægger i Assens kommune, udmærket er klar over, at ikke alle sænker farten.

Men kommunen hæfter sig ved, at lignende nedsættelser af hastigheden med succes har virket andre steder. To gange i år er der sket sammenstød i år. Senest frontalt mellem to personbiler

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk