SKRU OP: Ferraris nye V12-model lyder himmelsk

Den har måske nok et navn, du kan knække tungen på. Men lyden af den nye Ferrari Purosangue fejler intet.


Alle andre siger SUV. Ferrari siger FUV, Ferrari Utility Vehicle. Som om modelnavnet Purosangue ikke er svært nok at få over læberne i forvejen. Da SUV/FUV-gamet begyndte, ville Ferrari i første omgang ikke være med.

– Vi bygger aldrig en SUV, sagde folkene fra Maranello så sent som i 2013.

Men siden da har piben fået en anden lyd. En V12-lyd. Motorspekulationer har der i øvrigt været rigeligt af i blandingen af Purosangue-rygter. Men fornyelig bekræftede Ferrari selv, at den ikoniske V12’er også finder vej ned i den nye model. Sådan mere eller mindre i hvert fald.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– En ny Ferrari er på vej. Født uden kompromiser med vores ikoniske V12-motor, lød det kort fattet i et tweet fra italianerne tidligere på måneden.

Og nu har en spionfotograf så fanget beviset uden for fabrikken i Maranello. Topmodellen får formentlig 800 hestekræfter fra V12’eren. Mens en turbo-ladet V8’er også vil være klar, når mærket præsenterer bilen senere i år. Først noget senere vil modellen også kunne fås med den lille, men hidsige turbo-V6’er fra 296 GTB.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk