Tyskland skrotter elbilers afgiftsrabat


Den tyske regering har fået en lov igennem, som begrænser elbilers afgiftsrabat fra næste år.

Senest i år skal det være slut med afgiftsrabatter til hybridbilerne. Og næste år vil den tyske regering skære 33 procent af den afgiftsrabat, som rene elbiler får. Det skriver Automotive News Europe. Tysklands regering fik aftalen igennem tirsdag i denne uge.

Lige nu får bilister, der køber en nye elbiler, hele 6.000 euro i tilskud fra staten. Men landets økonomiminister, Robert Habeck, mener, at det ikke længere er nødvendigt at give bilisterne penge for at købe elbiler. Noget resten af koalitionsregeringen er enig med ham i.

Derfor falder tilskuddet til 4.000 euro næste år, og det ophører fuldstændigt i 2025.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Skiftet kommer, fordi den tyske regering hellere vil bruge penge på klimabeskyttende foranstaltninger. Den tyske regering har tidligere forsøgt at tage subsidierne fra nye biler. Men det blev mødt med stor modstand fra landets bilindustri.

Den tyske afgiftsrabat er skruet sådan sammen, at den afhænger af, hvornår bilen bliver leveret og ikke hvornår den blev bestilt. Derfor kan nogle bilkøbere risikere at komme i klemme. Især set i lyset af de massive forsyningsproblemer som ikke bare den tyske men hele bilindustrien slås med i øjeblikket.

Ses vi til Auto Show?


Til sammenligning får hybrid- og elbiler i Danmark rabat på afgiften frem til 2030.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk