Skræmmende video: Så vild er bremse-teknologien i Volvos lastbiler


Volvo er besat af sikkerhed. Det er svenskerne, vi skal takke for trepunktsselen – og meget, meget mere, når det kommer til sikkerhed i personbiler.

Sikkerheden i mærkets lastbiler er dog mindst lige så imponerende.

Volvo har fejlet før. Hvem husker ikke, hvordan en S60 fik knust fronten under en trailer i 2010, da bilens nødbremsesystem fejlede under en test? En test som verdenspressen i øvrigt var inviteret til at overvære.

Men generelt har svenskerne ret godt styr på sikkerheden. Og nu er de klar til endnu engang at vise, hvor meget de går op i sikkerhed. Om videoen, som du kan se længere nede i denne artikel, har Volvo sagt, at de har fyldt denne lastbils trailer til renden.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det betyder en totalvægt på 40 ton. Alligevel er nødbremsesystemet i stand til at bremse lastbilen helt ned. Den langsommere kørende foran går helt fri. Selvom den tons-tunge lastvogn er bare millimeter fra kofangeren.

Reklame-video:


Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk