Her er skolevognen en 27 år gammel Volvo – ‘Det er godt for trafiksikkerheden’

Foto: Volvo

En køreskole i den norske by Lillehammer har for nylig købt en Volvo 940 Turbo. Og det, siger kørerlæreren, er en uhyre populær bil.

Spørger man kørelærer Ole Martin Pedersen er der to typer af biler, der er populære blandt hans elever. Nemlig gamle Mercedes’er og gamle Volvo’er.

Og for nylig har køreskolen, hvor Ole Martin Pedersen er ansat, da også købt en 27 år gammel Volvo 940 Turbo. Det fortæller kørelæren til norske NRK.

Ole Martin Pedersen mener, at den gamle Volvo giver god mening. De ældre bilers mangel på teknik giver nemlig eleverne en større forståelse for det at køre bil. En betragtning som det norske svar på Rådet for Sikker Trafik – Trygg Trafikk – er helt enig med kørelæren i.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Man skal tilpasse sin kørestil, når man kører en ældre bil og tage det mere varsomt, siger Marianne Solbraa fra organisationen til NRK.

“Min første bil bliver en Volvo”
Eleverne er også enige med deres kørelærer. Mattias Lavik er en af Ole Martin Pedersens elever, og han peger på, at det i Volvo’en især er en udfordring at sætte i gang på bakker/stigninger.

Den baghjulstrukne Volvo har nemlig ingen antispin, og så skal man altså passe på med speederen for ikke at smide hjulene rundt, lyder det fra eleven.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Mattias Lavik regner i øvrigt med, at hans første bil også bliver en ældre sag. Højst sandsynlig en Volvo.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk