Teknisk skole får foræret Formel-bil til millioner

En anonym men meget gavmild giver har foræret en teknisk skole en meget sjælden Lotus-formelbil i John Player-farver.

En anonym men meget gavmild giver har foræret en teknisk skole en meget sjælden Lotus-formelbil i John Player-farver.


De ingeniørstuderende på en teknisk skole i Ohio fik sig forleden noget af en overraskelse. Indrømmet, de studerende går i forvejen ikke på en helt almindelig teknisk skole.

LÆS OGSÅ: Jenniefer gi’r drengene baghjul – udlært mekaniker med et 12-tal

Genius Garage er en initiativ sat i værk for at lade unge mennesker kommet helt tæt på noget af verdens ypperste mekanik. Alt sammen i en tid hvor moderne biler i stadigt stigende grad bliver computere på hjul.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men selv her er det ikke hver dag, at der ruller en Formel-bil indad dørene. Men det er nu alligevel sket. Og det takket være en anonym men meget gavmild velgører. Eneste krav? De studerende skal nyde bilen – en ekstremt sjælden Lotus T125.

Egentlig skulle der have været 25 biler, men der findes kun fem eksemplarer af Lotus T125. Og én af dem står altså på skolen i Ohio. Raceren med de fritstående hjul koster på den uhyggelige side af 650.000 dollars svarende til 4,1 millioner danske kroner, og den har en 3,8-liters V8’er. Som de ingeniørstuderende altså nu kan dykke ned i. Bilen er deres!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Spørger du os, er det en drøm! En drøm på bare 650 kilo til 650 hestekræfter.

Og hvis du synes, du har set bilen før, er du ikke helt forkert på den. Jeremy Clarkson kørte nemlig i et eksemplar under optagelserne til det femte afsnit af den 17. sæson Top Gear.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk