Peter vil lægge Lamborghini-V10 i sin Volvo


En svensker, noget svensk stål og ti tysk/italiensk cylindre – et vild projekt er undervejs.

Opdatering 8. 2021: Siden vi publicerede denne artikel er Peter Björck nået endnu lægere med sit vanvittige projekt. Der går lidt længe mellem opdateringerne, men de er der! Processen kan følges på Björcks youtube-kanal.

Svenske Peter Björck har en 44 år gammel Volvo 245 stationcar. Han har også en V10-motor fra en Lamborghini Gallardo GT2-racerbil og fremfor alt en plan.

LÆS OGSÅ: Gik Amok til teoriprøve – prøvesagkyndig overfaldetEn plan om at lægge den fem-liters sugemotor i Volvo’en. Hvor vildt det end lyder, så er svenskeren ikke helt uvant med motorombytninger af den vilde slags. Før V10-projektet lå der nemlig en 2JZ GTE-rækkesekser mellem forhjulene på den gamle Volvo.

Men før ‘mutant-svenskeren’ kan blive til en rullende virkelighed, står Peter Björck overfor udfordringer med pladsen i motorrummet, styretøjet og ikke mindst bilens gearkasse.

En BMW-gearkasse koblet til Lamborghini’ens transaksel-løsning er inde i overvejelserne. Om det overhovedet kan lade sig gøre, er der tydelig tvivl om i videoen herunder.

Men vi følger stensikkert med alligevel!