Skør lov? Så mange af de 108 beslaglagte biler ejes IKKE af føreren

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Den nye lov om vanvidsbilisme er blevet taget særdeles meget i brug. Men meget ofte er det ikke føreren, der rammes af den strenge beslaglæggelses-straf.

I går stod politiet klar med bødeblokken ved Slagelse, og der gik mange i fælden. Men særligt en enkelt gut havde en virkelig dårlig aften.

Han kørte nemlig 108 km/t inde i byen, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t. Hvilket betyder beslaglæggelse af bilen.


Men det var ikke føreren af bilen, der stod som ejer af bilen. Så nu risikerer ejeren at miste sin bil, fordi han havde valgt at låne den ud til en ven, som altså kørte alt for stærkt. Og netop det faktum er blevet heftigt kritiseret.

Senest af Forsikring & Pension, som har efterlyst en ændring af loven.

“Retssikkerhedsmæssigt er det et indlysende stort problem lige nu, at mange af dem, der betaler straffen for vanvidsbilisten, formentlig intet har med selve forbrydelsen at gøre”, har underdirektør Pia Holm Steffensen udtalt.

Indtil videre har politiet beslaglagt hele 108 biler siden 31. marts. Og i 47 af tilfældene var det IKKE ejeren, som sad bag rattet.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk